Noua traducere romanească (NTR)

Deşi versiunea Dumitru Cornilescu a dăinuit peste vdeceni, salut noua apariţie a traducerii bibliei în limba română şi anume, Noua Traducere Românească.

Dumitru Cornilescu a fost un călugăr diacon ortodox care s-a întors cu adevărat la Dumnezeu  în timp ce traducea Biblia pe înţelescul oamenilor. A descoperit ca unele doctrine si practici esentiale ale ortodoxismului contravin Scripturii. Din cauza divergenţelor cu cercurile doctrinare ale vremii, Sfântul Sinod nu a aprobat această traducere. Totuşi, ea a fost răspândită foarte mult printre cultele neoprotestante, fiind revizuită de mai multe ori. în 1931, 1942, 1946 etc., cu o nouă revizuire în 1989, cu noi tiraje în 1990, 1996, 2000, 2002, 2005).

Dar a venit timpul si unei noi traduceri româneşti. Dacă în Statele Unite numărul versiunilor este de ordinul zecilor, noi nu ne putem lăuda cu aşa ceva. Totuşi, după mai bine de zece ani de lucru continuu, Noua Traducere Românească (NTR) apare la dispoziţia publicului larg. A fost creată din limbile originale ale BIbliei (ebraică, aramaică şi greacă) de o echipă de erudiţi ai Bibliei, traducători şi experţi în lingvistică.

Noua traducere în limba română pe lângă faptul că este fidelă semnificaţiei iniţiale, ea este şi clară şi uşor de înţeles pentru generaţia actuală. care găsesc că versiunile mai vechi ale Bibliei sunt fără nici o relevanţă pentru viaţa lor.

Mai multe detalii pe http://www.ntr.ro

Reclame

4 comentarii »

 1. Suntem evanghelici si de curand am lansat site-ul crestin http://www.contracurentului.com pentru a-i ajuta pe gay-i care vor sa renunte la homosexualitate.

  Cautam colaboratori pastori, psihologi si psihiatri crestini care sa ofere consiliere homosexualilor dornici de schimbare din bisericile evanghelice, dar nu numai.

  Dorim sa stim daca sunteti de acord sa facem schimb de linkuri.

 2. vaisamar said

  Ionuţ, care „veacuri”, că Biblia Cornilescu a fost tipărită prima dată în 1921. N-are nici măcar un veac! Ajungem ca în Caragiale: „după lupte seculare care au durat 30 de ani”…

  Corectează articolul şi să urmăreşti când va apărea cartea „Omul evanghelic” la Polirom, în toamnă, că acolo e un studiu despre Cornilescu şi istoria versiunilor lui, scris de subsemnatul.

 3. vaisamar said

  Cornilescu n-a fost preot.
  http://vaisamar.wordpress.com/2009/01/24/coringenti-la-istorie/

 4. ionutchirita said

  Multumesc fr. Emanuel… Recunosc ca am gresit si am sa fiu mai atent pe viitor.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: